SAP Standarder

SAP standarder – et standard-ramme-system

Det betyder, at SAP stiller en række standardprocesser til rådighed, som man kan variere og kontrollere ved hjælp af konfigurering (customisation).

Tilpasning af processerne vha. customisation betyder, at man anvender systemet standard. Anvendelse af standard SAP er ensbetydende med, at man sikrer sig følgende:

at man kan opgradere til fremtidige releases eller enhancement packages med begrænsede omkostninger

at man ikke ‘har låst nogle døre’ og stillet forhindringer i vejen for at tage nye moduler eller funktioner i brug

at man får en billigere og mere effektiv support, for det er enklere at supportere systemet

at man frit i fremtiden kan vælge andre leverandører, fordi opsætningen kan gennemskues og dermed vedligeholdes og videreudvikles af andre konsulenter, end de, der opsatte systemet.

Alternativet til customisation er, at man specialudvikler gennem egen programmering og – hvad der kan gøre endnu større skade – modifikation af SAP standardprogrammel.

Ingen projekter kan gennemføres helt uden programmering: Der kan være interfaces el. lign. til andre systemer, og de skal programmeres. Men det bør være et mål i sig selv at begrænse egen udviklingen mest muligt.

Vi ser derfor som vores fornemmeste opgave, at få virksomheden til at sætte dette mål. Samtidig hjælper vi med at finde løsninger inden for standard på baggrund af vores dybe viden om det store udvalg af muligheder, der faktisk findes, ved at tænke kreativt – og ikke mindst – ved at udfordre virksomheden på, om de særlige krav nu også er så kritiske, eller om det er et spørgsmål om at gøre op med ‘sådan har det altid været’.